Zelf brood bakken

Brood maakt sinds eeuwen onderdeel uit van bijna iedere maaltijd. De kwaliteit en nog meer de smaak van brood zijn dus zeer belangrijk. Om de beste kwaliteit en de heerlijkste smaak te bereiken, is zelf brood bakken een echte must. De ongeëvenaarde geur van een vers brood dat de broodbakmachine verlaat, zal meteen uw geur- en smaakpapillen prikkelen. Stel u maar eens een sneetje nog warm brood met een klontje smeltende boter voor... een echte streling voor de tong.

De laatste jaren zien we steeds meer en meer mensen zelf brood bakken. Een trend die verschillende gegronde redenen heeft: zelfgemaakt brood smaakt beter, bevat minder bewaarmiddelen dan winkelbrood, kan naar eigen smaak en wensen gemaakt worden, is veel voedzamer en gezonder en is vaak heel wat goedkoper dan het brood dat u bij de bakker koopt.

Waarom mensen dan toch nog voor het brood in de winkel kiezen? Onterecht worden mensen vaak afgeschrikt door het feit dat brood bakken een ingewikkelde en tijdrovende bezigheid zou zijn. We kunnen u echter vertellen dat naar de winkel gaan, een brood kopen en zich terug naar huis begeven in de meeste gevallen meer tijd in beslag zal nemen dan zelf brood bakken. Als u dan ook nog voor een broodbakmachine kiest, dan wordt het wel helemaal een eenvoudige klus. Het deeg maken gaat in een mum van tijd en het enige wat vervolgens wat tijd vraagt, is het rijzen en het bakken van het brood. De eigen inbreng bij deze laatste twee stappen van het broodbakproces is echter gering. Het deeg doet immers al het werk. Kan het nog eenvoudiger!

Voor sommige mensen gaat zelf brood bakken zelfs nog een stapje verder en vormt het de ideale manier om te ontspannen en de zorgen van de dag achter zich te laten. Het mag duidelijk zijn dat zelfgemaakt brood vele troeven heeft.