Broodjesbakken

Net als bij het bakken van gewoon brood zijn er ook voor het bakken van uw eigen bolletjes diverse recepten. U kunt bijvoorbeeld uw eigen witte broodjes bakken, daarvoor gebruikt u wit meel. Wilt u uw eigen volkorenbroodjes bakken, dan neemt u volkorenmeel. Naar wens kunt u vervolgens uw broodjes nog met sesamzaadjes of maanzaadjes decoreren en op smaak brengen.

Zelf broodjes bakken

Zelf broodjes bakken is net zo eenvoudig als het bakken van een gewoon brood. Hieronder een basisrecept om u op weg te helpen. Om de broodjes helemaal aan uw eigen smaak en wensen aan te passen kunt u extra ingrediënten gebruiken zoals u dat wilt.

Deeg

Neem 500 gram meel, voeg daar 24 gram gist aan toe en meng dit met 550 gram water. Als het deeg mooi glad is, laat u dit vervolgens 20 minuten rijzen. Meng daarna nog 400 gram meel en 2 theelepeltjes zout door het deeg. Als het deeg niet meer plakt bent u klaar. Maak hiervan dan een bol, dek het af en laat het rijzen tot de omvang is verdubbeld. Weeg daarna stukjes deeg af van 70 gram en rol daar bolletjes van en u kunt uw eigen overheerlijke bolletjes gaan bakken. Kijk voor de precieze instellingen daarvoor in de handleiding van uw broodbakmachine.