Broodbakmachines

Wanneer je zelf brood wilt gaan bakken, dan kun je dat natuurlijk doen met een simpel cakeblik of ander bakblik en een oven. Wanneer je echter geen oven hebt, of wanneer je oven niet groot genoeg is om een brood in te bakken, is een broodbakmachine een goede oplossing. Zo kun je namelijk heel gemakkelijk toch je eigen brood bakken.

Verschillende broodbakmachines

Broodbakmachines zijn er in alle soorten en maten. Dacht je dat je met een broodbakmachine alleen een klein broodje van een halve kilo kon bakken? Dan heb je het mis! Tegenwoordig bestaan er namelijk broodbakmachines waarmee je brood kunt bakken variërend in gewicht van 450 gram tot wel 1600 gram. Dus of je nu in je eentje bent, of juist een groot gezin hebt of gewoon een fervent broodeter bent, je kunt gemakkelijk zelf je eigen brood bakken.

Meer dan brood

De meeste mensen zullen er misschien niet meteen aan denken, maar met een broodbakmachine kun je meer dan alleen brood bakken. Natuurlijk kun je variëren met de ingrediënten van je brood, maar je kunt het ook eens over een heel andere boeg gooien en zelf een cake bakken in je broodbakmachine. Of wat dacht je van zelf jam maken? Je zult het misschien niet geloven, maar de meeste broodbakmachines hebben naast een gewone broodbak functie ook een functie speciaal voor het maken van jam. Je doet simpelweg de vruchten naar keuze en wat suiker in de machine, en het apparaat doet de rest! En wat is er nu lekkerder dan de dag beginnen met een snee zelfgebakken brood met daarop ook nog eens een laagje eigengemaakte jam?

Aanschaf

Ben je nu overtuigd en denk je, ik wil ook zo'n broodbakmachine? Dan zijn er een paar zaken waarop je dient te letten voordat je een dergelijke machine aanschaft. Bedenk van tevoren goed wat voor broden je wilt gaan bakken en hoe vaak je het apparaat wilt gaan gebruiken. Bak je graag een paar keer per week een klein, vers broodje, of heb je liever in één keer een groter brood, zodat je maar eens per week een brood hoeft te bakken? Daarnaast is het ook een goed idee om na te gaan of je met je machine meer dan alleen brood wilt bakken. Niet alle machines hebben namelijk de eerder genoemde functie voor het maken van jam.