Broodbakken

Zelfgemaakt brood bakken heeft heel wat voordelen die voor vele mensen als muziek in de oren zullen klinken. Zo zult u er niet alleen een financieel voordeel uithalen, maar is zelfgemaakt brood ook heel wat voedzamer, smakelijker en gezonder. Talrijke voordelen die allemaal in de kaart van deze vorm van brood spelen.

Besparen en budgetvriendelijk

In deze tijden van crisis en voedingsprijzen die de pan uit swingen, is ieder van ons wel op zoek naar manieren om geld te besparen en budgetvriendelijk rond te komen. Een van deze manieren is brood bakken. De eenmalige investering die gemaakt moet worden met de aankoop van een broodbakmachine en eventueel ander keukenmateriaal zal zich al snel zelf terugbetalen als men vaststelt dat zelfgemaakt brood voor de helft van de winkelprijs kan gemaakt worden.

Winkelbrood

Goedkoper betekent bij brood bakken bovendien niet minderwaardig of slechter. U maakt immers gebruik van verse ingrediënten die u bovendien zelf kiest en u vermijdt de verschillende bewaarmiddelen en andere kunstmatige en ongezonde ingrediënten die u in een winkelbrood wel terugvindt. Hierdoor vormt brood bakken een gezond alternatief voor de traditionele broden die u in de supermarkt of bij de plaatselijke bakker kunt kopen.

Brood bakken is gezond

Toch rijst bij sommige mensen nog de vraag: “Is het maken van brood geen tijdrovend en ingewikkeld proces?” Dat is het allerminst. Al duizenden jaren maakt de mens brood. Mede omdat het achterliggende proces zo eenvoudig is. Met een 4-tal basisingrediënten (bloem, water, zout en gist kan men al zelf een eerste brood bakken. Enkele minuutjes werk en de broodbakmachine doet de rest. Meer komt er echt niet bij kijken. En dan vergeten we nog haast te vertellen dat u bij het brood bakken een zo goed als oneindig aantal variëteiten met bijvoorbeeld sesamzaadjes, rozijnen, noten,... kunt maken. Brood bakken is dus gezond, budgetvriendelijk en zo eenvoudig als tellen tot 3.